Werkwijze

Werkwijze

Alles wordt uit handen genomen.

Het SBSolar montage team heeft al ruim 12 jaar ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op zowel particuliere daken als op bedrijfspanden.

Hierbij bieden wij een garantie van 25 jaar op de installatie. SBSolar inspecteert bij het verkoopgesprek het pand waardoor u niet voor verrassingen komt te staan op de dag van installatie. Hierbij letten wij op de volgende punten.

Op dit moment krijgt u voor de terug levering van stroom nagenoeg het zelfde als dat u ervoor betaald bij afname. Vanaf 2025 bouwen ze het salderingstarief richting 2030 af naar 0. Wat voor regeling er hierna komt is nog onbekend.

 
Werkwijze

SB Solar houdt rekening met belangrijke details.

Salderingsregeling

Op dit moment krijgt u voor de teruglevering van stroom nagenoeg hetzelfde bedrag als kosten die u betaald bij afname. Vanaf 2025 wordt het salderingstarief langzaam afgebouwd naar 0 rond 2030. Wat voor regeling er hierna komt is nog onbekend.

Windbelasting

Panelen op platte daken kunnen een extra risico geven m.b.t. de wind bij verkeerde installatie. Dit vergt een goede inventarisatie.

Geschiktheid meterkast

Als we bij u langs komen voor het verkoopgesprek zullen we gelijktijdig uw meterkast  beoordelen op geschiktheid voor de installatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheid tot bijplaatsen van een extra groep speciaal voor de zonnepanelen installatie.

Kabeltraject

Het is van groot belang dat er indien mogelijk zo weinig mogelijk kabel wordt gebruikt. Wij raden aan om de omvormer zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen te plaatsen zodat de kabel van de zonnepanelen naar de omvormer zo weinig mogelijk weerstand biedt. De kabel van de omvormer naar de meterkast wordt altijd berekend op vermogen zodat hier geen verlies bij komt kijken.

Schaduwwerking

U begrijpt natuurlijk dat indien er zich schaduw op een van de panelen vormt dit paneel minder energie zal opleveren. Indien de panelen in serie zijn geschakeld zal in deze situatie ook de levering van de ander panelen verminderen. Indien deze situatie zich bij u voordoet kunt u kiezen voor SolarEdge optimizers. Deze optimizers zorgen ervoor dat elk paneel individueel de opgewekte stroom naar de omvormer brengt. Hierover zullen wij u uiteraard uitgebreid adviseren tijdens ons verkoopgesprek.

Dak belasting

Dak belasting of constructie berekeningen is een steeds meer gevraagd item bij de verzekering. Als particulier hebt u hier vaak niet mee van doen, maar als ondernemer wel. Het is daarom zeer belangrijk, alvorens u zonnepanelen op uw dak neemt, een constructieberekening te laten maken. Indien u dit achteraf doet, is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij het pand niet meer wil verzekeren.

Alle installaties die SB Solar oplevert worden gewaarborgd door erkende installateurs die volgens de NEN1010 werken. Ook zullen wij altijd een werkschakelaar plaatsen tussen de omvormer en de meterkast.

Met een nuchtere aanpak en uitmuntende kwaliteit plukt u de vruchten van zonnepanelen.

Ontdek wat uw dak kan opleveren

  • Gratis dak check en advies
  • Direct een realistische prijsopgaaf.
  • In Groningen, Friesland en Drenthe.

Bedankt!

De aanvraag is verstuurd.
We nemen snel contact met u op.