Werkwijze

SB solar houdt rekening met belangrijke details.

Het SB Solar montage team heeft al ruim 10 jaar ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op zowel particuliere daken als op bedrijfspanden. Hierbij bieden wij een garantie van 25 jaar op de installatie. SB Solar inspecteert bij het verkoop gesprek het pand waardoor u niet voor verrassingen komt te staan op de dag van installatie. Hierbij letten wij op de volgende punten.

Salderingsregeling

Op dit moment krijgt u voor de terug levering van stroom nagenoeg het zelfde als dat u ervoor betaald bij afname. Vanaf 2025 bouwen ze het salderingstarief richting 2030 af naar 0. Wat voor regeling er hierna komt is nog onbekend.

Windbelasting

Vaak bij platte daken gaat het fout. Wij van SB Solar voeren altijd een nauwkeurige berekening uit op welke plaats, hoogte en oriëntatie de zonnepanelen geplaatst worden. Het is zeer belangrijk dat het systeem vakkundig wordt geplaatst zodat de wind er geen grip op kan krijgen.

Geschiktheid meterkast

Wanneer wij bij u langs komen voor het verkoop gesprek lopen we de meterkast ook bij langs. Deze beoordelen we of deze voldoende geschikt is voor de installatie. Hierbij wordt vaak rekening gehouden met het bij plaatsen van een groep speciaal voor de zonnepanelen installatie.

Kabeltraject

Het is van groot belang dat er indien mogelijk zo weinig mogelijk kabel wordt gebruikt. Wij raden altijd aan om de omvormer zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen te plaatsen. Zodat de kabel van de zonnepanelen naar de omvormer zo min mogelijk weerstand biedt. De kabel van de omvormer naar de meterkast wordt altijd berekend op vermogen, zodat hier geen verlies bij komt kijken.

Schaduwwerking

U begrijpt natuurlijk wanneer er zich schaduw op een paneel vormt dit paneel minder zal doen. In theorie is dit ook zo. Echter vaak wordt er niet bij gezegd dat wanneer de panelen in serie zijn geschakeld één paneel in de schaduw alle panelen die niet in de schaduw zitten ook remt. In zulk soort gevallen kunt u kiezen voor SolarEdge optimizers. Deze optimizers zorgen ervoor dat elk paneel individueel het opgewekte stroom naar de omvormer brengt. Hiervoor krijgt u advies bij het verkoop gesprek.

Dak belasting

Dak belasting of constructie berekeningen is een steeds is een steeds meer gevraagd item bij de verzekering. Als particulier hebt u hier vaak niet mee van doen, maar als ondernemer wel. Het is daarom zeer belangrijk alvorens u zonnepanelen op uw dak neemt een constructie berekening zult moeten laten berekenen. Indien u dit achteraf doet, is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij het pand niet meer wil verzekeren.

Alle installaties die SB Solar oplevert worden gewaarborgd door erkende installateurs die volgens de NEN1010 werken. Ook zullen wij altijd een werkschakelaar plaatsen tussen de omvormer en de meterkast. 

Met een nuchtere aanpak en uitmuntende kwaliteit plukt u de vruchten van zonnepanelen.

Ontdek wat uw dak kan opleveren

  • Gratis dak check en advies
  • Direct een realistische prijsopgaaf.
  • In Groningen, Friesland en Drenthe.

Bedankt!

De aanvraag is verstuurd.
We nemen snel contact met u op.