6 Voordelen van Zonnepanelen

Niet voor niets worden zonnepanelen steeds populairder, ook doordat de prijs steeds verder daalt. U profiteert bij de installatie van zonnepanelen niet alleen van een leuk financieel voordeel, ook zijn zonnepanelen een milieuvriendelijke keuze.

1. Bespaar direct geld met zonnepanelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is het geld dat u bespaart. Door de zon heeft u gratis energie en u zult direct merken dat uw energierekening beduidend lager wordt. De meeste mensen verdienen de investering binnen 4 tot 8 jaar terug.

De gemiddelde levensduur van zonnepanelen is 30 jaar wat betekent dat u de 22 tot 26 jaar erna gewoon
gratis energie krijgt. Hieruit blijkt wel dat u de investering in zonnepanelen dubbel en dwars terugverdient.

2. Onafhankelijk van energieleverancier

Door de installatie in zonnepanelen maakt u zich onafhankelijk van een energieleverancier. In de eerste plaats bent u minder kwetsbaar voor netwerkstoringen. Energie wordt immers opgeslagen in de zonnepanelen en bij een storing blijven al uw elektrische apparaten gewoon doorwerken.

Daarnaast bent u ook niet meer afhankelijk van forse
prijsstijgingen die energieleveranciers dikwijls doorvoeren. Uw energiekosten worden zo constanter en ook hoeft u niet telkens te wisselen van energieleverancier om uw kosten in bedwang te houden.

3. Milieuvriendelijke energie

Zonne energie is duurzame energie. U maakt gebruik van natuurlijke elementen, dus u verspilt geen fossiele
brandstoffen en ook vervuilt u niet.

Door het gebruik van zonne energie hoeft er minder gebruik gemaakt te worden van kolencentrales, kernenergie of andere vervuilende vormen van energieopwekking. Daarom zijn zonnepanelen goed voor het milieu. U haalt immers uw eigen groene stroom binnen.

Weten wat Zonnepanelen voor u kunnne opleveren? Doe de gratis Dakcheck!

4. Geld verdienen met zonne energie

Zonnepanelen genereren een hoop energie. Op zeer zonnige dagen blijven de zonnepanelen stroom opwekken ook al heeft u voldoende energie voor uzelf gegenereerd. Gelukkig kan dit energieoverschot direct worden geleverd aan het stroomnetwerk waarop u bent aangesloten. Daar krijgt u een eerlijke vergoeding voor en dit is tot 2030 gegarandeerd. Op zeer zonnige dagen kunt u dus ook geld verdienen aan uw zonnepanelen.

5. Subsidies voor zonnepanelen

Ook gemeenten dienen een bijdrage te leveren aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Daarom belonen sommige gemeentes woningeigenaren die voor duurzame energie kiezen. Zo krijgt u soms een financiële bijdrage van gemeentes, of springen gemeentes bij door het verstrekken van leningen voor de installatie van zonnepanelen zodat u
zelf niet de investering hoeft voor te schieten. Ook biedt de installatie van zonnepanelen vaak fiscale voordelen op. Op deze manier begint u al direct met geld verdienen.

6. Waardestijging woning door zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen betekent een investering in uw woning. Daarmee wordt uw woning dus ook meer waard. De investering krijgt u dus dubbel en dwars terug wanneer u uw woning verkoopt. Dit komt met name door de lagere maandlasten van uw woning waardoor deze aantrekkelijker wordt voor potentiele kopers. Het wordt bovendien ook
een stuk eenvoudiger om uw woning met een hoger energielabel te verkopen met dank aan uw zonnepanelen.

Nog één keer de voordelen op rij

  • Bespaar geld op uw energierekening
  • Onafhankelijker van energieleveranciers
  • Milieuvriendelijke energie
  • Verdien geld met uw energie overschot
  • Profiteer van subsidieregelingen
  • Waardestijging woning

Met een nuchtere aanpak en uitmuntende kwaliteit plukt u de vruchten van zonnepanelen.

Ontdek wat uw dak kan opleveren

  • Gratis dak check en advies
  • Direct een realistische prijsopgaaf.
  • In Groningen, Friesland en Drenthe.

Bedankt!

De aanvraag is verstuurd.
We nemen snel contact met u op.