Subsidies & regelingen

Introductie

Subsidies voor particulieren?

Er is op dit moment geen landelijke subsidieregeling meer voor zonnepanelen. Wel kunt u gebruik maken van de Energie bespaarlening om zonnepanelen te financieren.

BTW teruggave

Btw- teruggave zonnepanelen

Hebt u zonnepanelen op uw dak of overweegt u om zonnepanelen aan te gaan schaffen? Dan kunt u waarschijnlijk btw over de kosten terugvragen. Wat u daarvoor moet doen hangt af van uw situatie. Kijk op de site van de Belastingdienst voor meer informatie wat betreft dit onderwerp.

Zakelijk

Zakelijke subsidies

ENERGIE INVESTERINGSAFTREK (EIA)

Bij de Energie Investeringsaftrek kunt u als bedrijf voordelig investeren in energiezuinige installaties. Hieronder vallen onder andere ook zonnepanelen. De aanvraag kunt u indienen bij het RVO.

 

KLEINSCHALIGHEIDSINVESTERINGSAFTREK (KIA)

Door dit fiscaal voordeel wordt uw bedrijf gestimuleerd voor het doen van investeringen. Een deel van de investering kan door het bedrijf van de winst worden afgetrokken in het jaar van aanschaf. De hoogte van het aftrekbare bedrag is afhankelijk van het investeringsbedrag.

 

STIMULERING DUURZAME ENERGIEPRODUCTIE (SDE+)

Investeert u in zonnestroom of zonnewarmte? U kunt mogelijk in aanmerking komen voor de SDE+ subsidie. Tijdens de openstellingsronde SDE+ in het voorjaar 2020 kunt u subsidie aanvragen voor investeringen op het gebied van hernieuwbare elektriciteit en hernieuwbare warmte. Voor meer informatie betreffende dit onderwerp kunt u kijken op de website van het RVO.

ENERGIEBESPARING EN DUURZAME ENERGIE SPORTACCOMMODATIES (EDS)

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) helpt sportverenigingen en sportstichtingen met investeren in energiebesparing en toepassing van duurzame energie. Helaas is de EDS subsidie op dit moment gesloten.

 

Vragen? Bel 0597-234444

Met een nuchtere aanpak en uitmuntende kwaliteit plukt u de vruchten van zonnepanelen.

Ontdek wat uw dak kan opleveren

  • Gratis dak check en advies
  • Direct een realistische prijsopgaaf.
  • In Groningen, Friesland en Drenthe.

Bedankt!

De aanvraag is verstuurd.
We nemen snel contact met u op.