Installatie Zonnepanelen

Installatie

Zonnepanelen bieden u veel voordelen. Het is echter wel een aanzienlijke investering. U dient er daarom voor te zorgen dat u uw zonnepanelen laat installeren door een installateur die een echte specialist is op dat gebied.

U wilt natuurlijk dat de installatie op correcte wijze gebeurt. Op deze manier bent u er zeker van dat u minimale kans op storingen heeft en dat u profiteert van een maximaal rendement.

De installatie van zonnepanelen is een specialisme op zich. Normaal gesproken bestaat een zonnepanelen installatie uit 3 onderdelen:

 • Zonnepanelen

  De zonnepanelen zelf wekken de stroom op. Deze worden gemonteerd door middel van stevige montage brackets. Die dienen uiteraard een echte Hollandse storm of aardbeving te kunnen doorstaan. Eventueel dient er ook een console geplaatst te worden indien u een plat dak heeft. Zo zorgt u voor de optimale hellingshoek van uw panelen.
 • Omvormer

  De omvormer zet de gelijkstroom van uw zonnepanelen direct om in netklare wisselstroom. Op deze manier is de stroom direct klaar voor gebruik uit uw eigen stopcontacten.
 • Meetstation

  Het meetstation toont het vermogen en de actuele staat van uw zonnepanelen. Op deze manier bent u altijd op de hoogte of alles naar behoren werkt. Dit is geen noodzakelijk onderdeel van de zonnepanelen, aan te raden. Meten is immers weten!

Kosten installatie zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen hangen uiteraard af van verschillende factoren. U kunt hierbij denken aan:

 • Het benodigde vermogen per zonnepaneel met het oog op uw gemiddelde energieverbruik.
 • Het soort zonnepanelen, zoals:

  Monokristallijn zonnepanelen
  Polykristallijn zonnepanelen
  Dunne film zonnepanelen
 • Wat voor soort dak u heeft en de positie van het dak, waardoor aanvullende montagematerialen noodzakelijk kunnen zijn.

Grofweg verdient u de investering in zonnepanelen binnen 4 tot 8 jaar terug. Het energieverbruik van een gemiddeld Nederlands huishouden bedraagt ongeveer € 75 tot € 100 per maand.

Een simpele rekensom leert dan dat het installeren van zonnepanelen rond de € 4.000 tot € 10.000 kost. Dit is na aftrek van eventuele subsidies en fiscale voordelen. Maar dit hangt natuurlijk volledig af van uw persoonlijke situatie af.

Vraag nu een op maat gemaakte offerte aan. Binnen 48 krijgt u een realistisch beeld van de kosten en opbrengsten.

Met een nuchtere aanpak en uitmuntende kwaliteit plukt u de vruchten van zonnepanelen.

Ontdek wat uw dak kan opleveren

 • Gratis dak check en advies
 • Direct een realistische prijsopgaaf.
 • In Groningen, Friesland en Drenthe.

Bedankt!

De aanvraag is verstuurd.
We nemen snel contact met u op.